Domácí škvařené sádlo
Nic zdravého v tom nehledejte, ale je to chuťovka. Používáme hřbetní sádlo, které je kvalitnější a hlavně chutnější. Díky přidané soli se sádlo krásně roztírá, i když je vychlazené. Výborné na čerstvém chlebě s cibulkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 75 228 kJ / 17 980 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 1 980,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Sádlo děláme na 100-120 °C ani více, ani méně, pokud bude pod 100 °C, bude mdlé a bez chuti, nad 120 °C bude naopak přepálené a rychleji se zkazí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2023 12:26
Po slití většiny sádla dává náš řezník na škvarky ještě sklenici mléka. Škvarky jsou pak pěkně nahnědlé a křupavější.
2. 1. 2023 09:10
Jedině litina ,zkuste pro příště v litinovém hrnci-kastrolu a uvidíte že je to jiná práce..na nejnižší plamen na středním hořáku ,na elektrice stupeň 2 ... solím vždy až hotový škvarky ,ale ještě horký
24. 11. 2022 22:06
Dnes jsem škvařila a přidala i foto..
30. 5. 2022 18:33
Koupili jsme půlku prasete.Zbylo 4,80 kg sádla. Pokrájené na stejné kostky jsem polovic dělal v pátek a dopadlo to dobře. Ale v pondělí jsem dělal druhou půlku a totálně to spálil.Je to hnus. Nejhorší bylo, že jsem zamíchal ty páteční škvarky s těmi pátečními
17. 11. 2015 21:37
Nevěděla jsem ,že mám solit.ale udělám to! My totiž škvarečky rádi! Teda manžel je ještě horké podrobuje právu útrpnému.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.
Mám na teplotu vychytávečku dělám je v klasické obyčejné fritéze! Nasypu sádlo a postupně zvyšuju teplotu.Ze začátku pár krát promíchnu, aby se nějaká potvora nepřichytla ke dnu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 41 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Jaký tuk se hodí na přípravu jíšky? Máme několik možností
Jste milovníci tradičního zlatavého pokladu českých kuchyní? Ze škvarků se dá připravit pomazánka, chléb i sladké koláčky
Další recepty
Tématické fráze: domaci sadlo jak vyškvařit vepřové sádlo jak vyškvařit domácí sádlo škvařené sádlo v troubě jak vyskvarit husi sadlo skvařené sádlo skvarene sadlo recept jak vyškvařit sádlo v troubě husí sadlo skvareni škvařené vepřové sádlo domaci sadlo recept sádlo škvařené v troubě škvaření husího sádla recept na škvařené sádlo recept na škvařené sádlo škvařené sádlo v pomalém hrnci škvaření vepřového sádla škvaření domácího sádla skvarene husi sadlo škvaření sádla
Suroviny: sádlo vepřové, sůl
Domácí škvařené sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NynN
5 názorů