Mraky
Pokud milujete odpalované těsto, rozfoukněte ho po celém plechu a upečte si dobrotu s názvem mraky. Recept byl hitem v 90. letech, ale nadýchané řezy s lehkým máslovým krémem budou stále ideální volbou pro líná víkendová odpoledne.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 18 327 kJ / 4 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,14 g |
Tuky | 267,58 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 923 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 385,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nevím, jestli tady tento recept je, možná pod jiným názvem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 11. 2009 22:17
U nás se tomuto moučníku říkají TATRY. A vrch se jen pocukruje. Je výborný.
7. 6. 2009 06:52
Znám,dělám a jsou fakt báječné.A když nemám tolik času,dělám "falešné" z čerstvého list.těsta a taky jsou moc mňam.Jollkau vás přibývá bodíka mě tloustnou oblíbené
6. 6. 2009 18:45
Mraky, ty jsou výborny dělám je dost často
4. 6. 2009 13:37
Tenhle recept znám taky, ale musím upozornit, že není zas tak jednoduchý, už jen proto, že se dělá delší dobu, ale výsledný efekt je úžásný, zvlášť, když se po Mrakách vždy jen zapráší.
3. 6. 2009 17:05
Vypadá to moc pěkně a je to moc dobrý,znám tyto řezy.Dělám je podobně.Dávám plusíka.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 25 minutami
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 28 minutami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 1 hodinou
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 9 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 11 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 12 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou
Další recepty
Tématické fráze: řezy mraky řezy na plech mraky moučník mraky mraky řezy dezert mraky koláč mraky recept na řezy mraky recept na moučník mraky mraky moučník buchta mraky recept mraky řezy moučníky a řezy recepty mraky dezert mraky recept mraky dezert buchta mraky recept recepty na rezy mraky cukroví mraky mraky koláč moucniky mraky mraky buchta
Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, vejce, mléko, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, tyčinka ledové kaštany, tuk 100%
Mraky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Gl
20 názorů