Morek na topinku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 563 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,90 g |
Tuky | 82,28 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 21,80 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 1. 2017 20:57
Asi jem konzervativní a přízemní, ale stejně je nejlepší morek horký na obyčejném, čwském chlebu. Topina kdysi vyzkoušena, není to (z mého pohledu) ono.
14. 1. 2017 16:31
casino: vďaka za link, sme tu celá partia milovníkov funerálno-morbídnych receptov, niektoré sa nedajú uverejniť, no ani jeden z nás si nevie predstaviť, napr. mozoček, servírovaný v ko...sti . Inak , súhlasím s vami, na skvelý vývar a ešte lepší lepší špik je treba kosti "variť ", lepšie povedané pobublinkovávať aspoň 4 hod., možno aj viac. Inak odkaz aj pre vás , na špikových kostiach som ešte nikdy v živote nenašla ani kúsok mäsa.
14. 1. 2017 15:32
cecilka:
No, ty kokotky nejsou žádná sláva a je to spíše taková funerálně-morbidní záležitost, vhodná do společnosti recesistů k podávání např. Hlemýžďů po gaskoňsku (z burgundských by vyteklo máslo) nebo morkové žemlovky (druhá fotečka tady: http://www.labuznik.cz/recept/morkova-zemlovka/
Nařezané kosti si vybírám u řezníka a po uvaření vývaru (vařím minimálně 4 hodiny a ne pouze slabou hodinku jako některé, nejen zdejší, hvězdy) je vydrhnu kartáčem a ještě vybělím varem v octové vodě
No, ty kokotky nejsou žádná sláva a je to spíše taková funerálně-morbidní záležitost, vhodná do společnosti recesistů k podávání např. Hlemýžďů po gaskoňsku (z burgundských by vyteklo máslo) nebo morkové žemlovky (druhá fotečka tady: http://www.labuznik.cz/recept/morkova-zemlovka/
Nařezané kosti si vybírám u řezníka a po uvaření vývaru (vařím minimálně 4 hodiny a ne pouze slabou hodinku jako některé, nejen zdejší, hvězdy) je vydrhnu kartáčem a ještě vybělím varem v octové vodě
14. 1. 2017 10:49
casino: A ako ich vyrábate? Máte na to špeciálne náradie? Ja totiž, napríklad, vendriho šubrovicu s pošúrkami, musím aj podávať, no najprv zapekať v keramických miskách. Ale inak , súhlasím s vami, že špik, nie špek !!!! je najlepší na hriankach a bez kosti.
12. 1. 2017 19:14
Hell.: u nás to samý nedávno jsem koupila morkovou kost kvůli receptu od Elizy na pečený morek...manžel ji musel rozřezat na pile - prodali nám ji celou. Skončila v manželově oblíbené polévce, morek si vybral lžičkou jen tak, na mls. Do trouby nedoputovala, ač tam (pro úpravu v ní) byla původně koupená
12. 1. 2017 19:06
Nemám pažádnou šanci dostat morkové kosti i s morkem až do trouby.. Ale recept je úžasnej už u čtení, mňam!
12. 1. 2017 17:49
casino: mam to nejak opravit? Nenapada mi jak?
12. 1. 2017 17:48
12. 1. 2017 16:39
"Morkové kosti na topinku"
No, na topinku dávám raději jen morek a z morkových kostí mám kokotky
No, na topinku dávám raději jen morek a z morkových kostí mám kokotky
12. 1. 2017 16:27
No - prázdné je pak dávám psíkovi, o morek je u nás boj - a takhle vylepšený - parádní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 18 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 39 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 1 hodinou
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 3 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: morek z kostí recepty morek z kosti morek morek recept morek recepty co obsahuje morek morek z kostí recept pečený morek recept morek co je morek morek uprava morková pomazánka špik z kosti morek s topinkou k jidlu morek z kosti kostní morek úprava morkových kostí recept morek z kosti pomazanka morkova jak připravit morkové kosti
Suroviny: kost hovězí morková, sůl, pepř, česnek, cibulka jarní, máslo, chléb, pažitka
Morek na topinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/No18
10 názorů