Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 905 kJ / 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,30 g |
Tuky | 4,95 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Brambory s tvarohem jsou typické české jídlo, ale v Německu jsem okoukala tyhle varianty se salátem a dalšími přílohami, které nám moc chutnají. Brambory z trouby (Ofenkartoffel) či z fólie (Follienkartoffel) s bylinkovým tvarohem (Kräuterquark nebo Sauercreme) nefigurují na německých jídelních lístcích jako příloha, ale jako hlavní jídlo, které se doplňuje vždy salátem a případně také dalšími dobrotami (maso, ryba). Prima je, že lze připravit i naprosto dietní varianty, například bez tuku, diabetickou, nízkokalorickou apod. Zálivku na salát dělají v Německu vždy výrazně sladko-kyselou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 1. 2021 14:30
Dobrý nápad
2. 2. 2018 19:55
Dajda:
2. 2. 2018 17:27
tejaja: Vďaka za moc hezké foto, Terezko! Ty mě, nefotiče, vždycky zachraňuješ.
2. 2. 2018 15:48
Výborné Mala som dnes zapnutú rúru, tak som tam hodila 3 zemiaky. Tvaroh bol doma, tak som urobila tú prvú verziu-vegetariánsku. Skutočne výborné. Vďaka za recept.
18. 1. 2018 08:24
Tonda: ..... tvaroh a u nás se ještě přidávaly plátky česneku!
18. 1. 2018 00:07
Výborné, znám. Nedávno měl tuto specialitu kolega vegetarián v Mnichově, já jsem si ji dal též nedávno v Hannoveru. Někdy děláme i doma v Česku. I když v Česku je spíše známá a oblíbená varianta: pečený brambor, máslo, sůl, mléko (nebo kyška).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 10 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Pečená sezónní zelenina: Delikatesu podávejte jako přílohu nebo večeři s chutným dipem
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Tématické fráze: rozpecena brambora recept ofenkartofel pečená brambora s tvarohem ofenkartoffel velká brambora pečená brambory pečeně v alobalu plněné tvarohem s bylinkami pečená brambora pecena brambora v alobalu jak dlouhp recept ofenkartoffel pečená brambora s tvrohem k masu tvarohove zalivky na maso kostnice recepty cz ofenkartoffel recept
Suroviny: brambory, tvaroh jemný, smetana kysaná, sůl, bylinky, pepř, salát listový, ocet vinný, hořčice, olej olivový, sůl, cukr, voda, losos uzený, maso krůtí, olej olivový, pepř, koření pepřové
Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kkgx
6 názorů