Velikonoční vaječný beránek
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina, salám, to vše najdete v této netradiční beránkové verzi.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 15 282 kJ / 3 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,97 g |
Tuky | 314,21 g |
Vláknina | 12,34 g |
Cholesterol | 3,37 g |
Sodík | 7,10 g |
Sůl | 16,99 g |
Sacharidy | 35,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám rovnou dvojitou porci. Rychle mizí. Na další fotografii je vidět beruška. Na ukázku jak hezky vypadne ze silikonové formičky. Můžete přidat i trochu potravinářské barvy aby byl vesele barevný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 4. 2024 15:12
11. 4. 2024 13:03
11. 4. 2024 12:54
29. 3. 2024 08:23
28. 3. 2024 21:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 46 minutami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 minutou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 24 minutami
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 39 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 4 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 13 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Velikonoční menu: Inspirujte se, jaké báječné pokrmy uvařit během svátků
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Suroviny: vejce, salám, okurky sterilované, cibule, moravanka, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, bujón zeleninový, sůl, pepř mletý
Velikonoční vaječný beránek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6QyP
5 názorů