Černé rohlíky ála kornspitz
Suroviny
Porce: 12 kusů, asi po 90 g
Nutriční hodnoty
Energie | 10 671 kJ / 2 550 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,93 g |
Tuky | 35,25 g |
Vláknina | 47,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 443,59 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Chtěla jsem upéct něco na způsob kornspitzů....na různých stránkách jsem si přečetla přibližné složení kornspitze, který byl vynalezen r.1984 v Rakousku a má přesně definovanou (a tajnou ) recepturu.
Tyhle "černé" rohlíky určitě pravý kornspitz nejsou, ale jsou výborné. Vyzkoušejte......
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 1. 2012 18:51
28. 1. 2012 08:41
24. 1. 2012 11:38
Jani Remková: děkuji
24. 1. 2012 08:22
Ivet, nepeklas je na horkovzduch? Už jsem psala několikrát, že jsem měla několik trub (vždycky je utahám, nebo co...?) a každá z nich pekla výrazně jinak, než ta předchozí, musela jsem se s nimi učit. Já se, na rozdíl od jiných lidí, na výměnu trouby za novou netěším...
Dopíšu varování do postupu a jen pro srovnání - po 15 minutách pečení jsem posílala manžela rohlíky vytáhnout, vrátil se s tím, že jsou úplně bílé Opravdu potřebovaly těch 25 minut (obyčejné rohlíky z hladké mouky peču tak 10-13 minut).
Aby mi "zrní", které jsem koupila kvůli černým rohlíkům jen tak nestálo ve špajzu, mám upečený FITchebík, možná ho vložím i sem
Jooo - díky za nádherné fotky!
23. 1. 2012 23:29
23. 1. 2012 23:19
19. 1. 2012 13:30
18. 1. 2012 21:37
18. 1. 2012 19:49
17. 1. 2012 21:56
17. 1. 2012 21:51
17. 1. 2012 19:06
Nebo udelat rucne, robotem
17. 1. 2012 18:56
17. 1. 2012 18:26
Peču téměř denně a abychom vůbec nic nevyhazovali, po dvojitě neúspěšném pokusu mít slepice (tipujem to na kunu nebo tchoře), jsme pořídili čínské kachny - zatím žijí a zbytky mého staršího tvrdého pečiva jim moc chutnají.
17. 1. 2012 18:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 2 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 14 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 1 hodinou
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 2 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 2 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 3 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 12 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 15 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 16 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak používat černuchu? Semena jsou vhodná do těst, na zdobení pečiva i k dochucování jídel indické kuchyně
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
Další recepty
Tématické fráze: cornspitz corn spitz domácí kornspitz zdravé rohliky složení rohlíku jak tvarovat rohlíky rohlíky bez pšenice černé rohlíčky rohlík složení cornspitz recept kornspitz.cz žitný rohlík složení recept na zdravé rohlíky recept na cornspitz zajímavé rohlíky žitné rohlíky bez pšenice těsto na kornspitz zdravé rohlíky recept corny rohlík složení co je to cornspitz
Suroviny: voda, sladěnka, mouka hladká, droždí, pšenice, žito, vločky sojové, voda, olej, kmín drcený, otruby, semínka lněná, sůl, mouka žitná chlebová, mouka hladká, otruby
Černé rohlíky ála kornspitz
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X5K
35 názorů