Máslové hřebeny se skořicí
Suroviny
Porce: 10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 13 043 kJ / 3 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,98 g |
Tuky | 112,00 g |
Vláknina | 16,26 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 459,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2012 17:40
Coleta: to mě těší. Těsto jsem tuhé neměla...buď jsi měla sušší mouku, nebo nestačily ty dvě lžíce oleje. Vážilas ho nebo odměřila?
11. 2. 2012 12:08
Vyzkoušeno, jsou moc dobré. Jen másla jsem dala trochu více. Jinak ten, kdo bude dělat těsto ručně a ne v pekárně, připravte si 2 lžíce vody na víc. Těsto bylo lze přesně daných surovin dost tuhé, bála jsem se, aby vykynulo. Ale zřejmě to byla chyba mouky, ne receptu.
Uděluji zasloužený bod.
Uděluji zasloužený bod.
10. 2. 2012 12:46
kudlova3: doufám, že budou chutnat
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotkykrásné
bystrouska: ani jsem nepoděkovala za fotkykrásné
10. 2. 2012 12:39
tyhle jsem našla včera na primapekárně a chystám se na ně, už jsem dnes koupila skořicí a v týdnu hurá na ně
Máš je krásné dávám 100 bodů
Máš je krásné dávám 100 bodů
10. 2. 2012 10:31
Coleta: pastovaný být může, pokud vím, není nijak upravený (jen mechanicky). A 20 g oleje budou určitě 2 lžíce, možná i 2,5.
10. 2. 2012 10:28
Coleta: jak psala Marcelka...sladěnka pomáhá při kynutí a s medem se prý omládek chová velice podobně.
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
Třeba vyzkoušíš a jestli se ti bude těsto s omládkem líbit, sladěnku (nebo sladovit) si koupíš...
10. 2. 2012 10:27
Holky a může být pastovaný? Vím, že se ptám asi blbě, ale budu je dělat prvně a moc se mi líbí, tak aby se povedly 20g oleje je 1 polévková lžíce?
10. 2. 2012 10:23
Coleta:Sladěnku nahradíš medem
cathlen:příště se polepším
cathlen:příště se polepším
10. 2. 2012 10:22
Děkuji za odpověď a sladěnka je nutná, že? zlepšuje kypření. Lze ji případně něčím nahradit?
10. 2. 2012 10:22
Coleta:pekárnu nemusíš použít,já pekárnu mám a přesto jsem zadělávala v míse
10. 2. 2012 10:21
Coleta: určitě nemusíš. Uděláš v misce omládek podle postupu a po jeho vykynutí přidáš zbytek surovin a vypracješ těsto.
V pekárně je to pouze bezpracnější.
V pekárně je to pouze bezpracnější.
10. 2. 2012 10:19
marcelka395:díky díííky
10. 2. 2012 10:17
Chtěla jsem se zeptat, zda-li je nutné pro vykynutí těsta použít pekárnu? má to vliv na výslednou chuť či "nadýchanost" hřebenů? Chtěla bych je zkusit, ale pekárnu nevlastním. Děkuji za odpověď.
10. 2. 2012 10:13
Hřebeny jsou moc vynikajícítrošku jsem spletla motání,tak jsem udělala menší
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
poslala jsem nejprve fotku cathlen a ta mi odpověděla ať sem fotku přidám
9. 2. 2012 20:18
Hřebeny jsou moc dobré.Jen do náplně jsem přidala trochu nahrubo nasekaných ořechů. Uděluji zasloužený bod a dovolila jsem si přidat ne zrovna podařené fotky. Tedy fotky nejsou nejhořší, ale ty hřebeny na nich se nedají s originálem srovnávat.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 43 minutami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 4 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 14 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kouzleni s těstem sladké hřebeny skořicové hřebeny hřebeny recepty domácí hřebeny kouzlení z těstem plundrovane testo z domaci pekarny recept na hřebeny pečivo hřeben hřeben s marmeládou pečení hřebenů domácí pečené hřebeny www kuzlení s těstem máslové zuby neco se skorici hrebeny s marmeladou peceni hrebeny recept na něco se skořicí recept na prky v teste můžou diabetici sladěnku
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice
Máslové hřebeny se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jl8l
75 názorů