GHÍ (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo, nebo-li ghí, se používá na smažení nebo pečení, kde se cení nejen jeho vlastnosti, ale i jeho slabě nasládlá jemně oříšková chuť a vůně. Snadno si ho tak můžete vyrobit doma. Potřebujete jen klasické máslo, hrnec a trochu času.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 129 kJ / 7 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 820,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,55 g |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Doporučuje se připravovat ghí alespoň z 1 kg „makkhanu“ (másla). Z 1 kg másla získáme asi 1 l ghí. Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2013 17:19
27. 1. 2013 17:16
Ivovi se omlouvám, nechtěla jsem se dohadovat, jen se snažím být spravedlivá
27. 1. 2013 17:08
27. 1. 2013 17:05
Magdalenko, chtěla jsem to sem taky vložit, díky
27. 1. 2013 17:02
autor: www.toprecepty.cz
vloženo: 25.01.2013 22:12:30
reagovat
Ivulinka: Ano smajlik
Hanka: Moc díky, budeme to postupně procházet a slibuji, že dáme raději na kvalitu, než na kvantitu. Pořád ale nacházím urážlivé komentáře u nových receptů a znovu žádám: Nechejte tuto soutěž v poklidu dojet, neurážejte nové uživatele a soutěžící, duplicitní a odfláknuté recepty nám nahlaste, díky moc.
27. 1. 2013 16:48
27. 1. 2013 16:39
http://www.toprecepty.cz/recept/31547-mexicke-vlny...
27. 1. 2013 15:46
27. 1. 2013 15:19
27. 1. 2013 15:15
Navíc, vždy se najde někdo, kdo prohlásí, né to nemažte, to je originální, není to tuctové apod. takže, co se smí mazat?
Proč jsi teda perníky nenahlásila na smazání? Statistika je na nic.
27. 1. 2013 15:14
27. 1. 2013 15:06
27. 1. 2013 15:02
27. 1. 2013 14:58
27. 1. 2013 14:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 19 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 6 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 9 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 9 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 9 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 11 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 12 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 12 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 12 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Smažení: Jak správně na tento druh úpravy pokrmů? S tipy od Zdeňka Pohlreicha to bude hračka
Hitem v hubnutí je vývarová dieta: Za 21 dnů slibuje úbytek až 15 kg a žádné vrásky. Princip vychází z paleo stravy a půstu
Jak restovat žampiony. Jednoduchá úprava žampionů nám zabere jen chvilku a skvěle si pochutnáme
Další recepty
Tématické fráze: ghí recept vyroba ghi ghí jak správně přepustit máslo výroba přepuštěného másla přepuštěné máslo ghí domácí výroba ghí másla recept ghi máslo ghí recept na ghi přepuštěné máslo ghí recepty jak se dělá ghí příprava ghí jak vyrobit ghí jak udělat ghí přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo ghí recept přepuštěné máslo výroba jak vyrobit přepuštěné máslo ghi máslo recept
Suroviny: máslo
GHÍ (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LBAX
35 názorů