Angreštová marmeláda
Angreštová marmeláda má své zastánce i odpůrce. Přítomnost drobných semínek někomu vadí, ale k angreštu prostě patří. Marmeláda z angreštu je pikantní a výborná na palačinky, k lívancům i na chléb s máslem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 967 kJ / 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někdo se snaží před vařením angrešt zbavit většiny zrníček, ale my to máme moc rádi takhle.
Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 7. 2016 16:36
Renata : Není třeba dávat pektogel nebo jiná svinstva, angrešt obsahuje toho dost. Angrešt rozvařím i se slupkami a pak přes síto pasíruji.Je mnohem lepší než mít mezi zuby zrníčka. A pak společně s cukem vařím do poloviční dávky... Plní tím i linecké.
2. 7. 2016 20:39
tuhle marmeládu miluji mamka ji dělala když jsem byla malá a já ji teď konečně udělám dětem
miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou
miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou
24. 7. 2012 07:53
Sklidil jsem lehce přezrálý červený angreš a nevěděl, co s ním. Včera jsem našel tenhle recept a večer jsem se ženou udělal marmeládu. Angrešt jsem v robotu rozsekal jen nahrubo,aby tam byly velké kousky šlupiček. A výsledek? Nesmírná bašta!!!Takže chválím za skvělý tip. Tenhle recept se patrně do naší kuchyně zapíše zlatým písmem, včerejší zavařování tak bude hodno každoročního následování. Sebranou pěnu jsme si dnes mazali k snídani na vánočku a pěli jsme ódy na radost. Takže děkujeme.
26. 7. 2010 09:34
Leni, tak jdu pozdě, angrešt už není....ale v době tvého dotazu jsme byli na delší dovolené a pak mi nešel počítač.
Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku
Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku
7. 7. 2010 20:30
Cathlen prosím o radu ještě jsem marmošku nedělalajak dlouho mám angrešt vařit s cukrem?a kolik tohu cukru aželírovacího přípravku?moc děkuji už se těším až dětičkám připravím tuto pochoutku
16. 7. 2009 15:56
A k tomu čerstvý chleba s máslem, to musí být pochoutka Já bych si to dala. Bodík
14. 7. 2009 16:50
Nic nemaž, je to nádhera!
14. 7. 2009 16:36
no to je ale uroda
14. 7. 2009 16:33
....ještě jedna fotečka, pak ji třeba smažu. Tady ještě nebyl úplně vybarvený
14. 7. 2009 16:28
moc pekne receptiky jako "cerveny angrest" znam jenom jostu, ale to je kombinace cerneho rybizu a angrestu. ze existuje vylozene angrest, ktery ma cervenou barvu, jsem opravdu netusila. Diky za zajimave info Jooo holt clovek se porad uci
14. 7. 2009 16:20
Mrkni, tady u receptu ho mám pár bobulí....http://www.toprecepty.cz/recept/5946-angrestovy-dz...
14. 7. 2009 16:18
Paaani, ja nestiham zirat teprve diky topreceptum jsem se dovedela, ze existuje i cerveny angrest My doma meli vzdycky jen ten zeleno-zluty, tak koukam jak blazen, kde se u receptu vzala ta krasna vinova barva. Tak zadam angrest do vyhledavace a ejhle...ono je vic druhu
Jinak marmelada super
Jinak marmelada super
14. 7. 2009 16:17
Nám spousta třešní shnila, protože to nikdo nechtěl a angrešt jsem MUSELA zpracovat, aby muž nebrčel, že on pěstuje a pak se to zkazí. Byla ho velká převaha červeného, proto ta barvička. A máme z něj trochu marmošky a hodně džusu.
14. 7. 2009 16:08
No, s tím angreštem, taky ho není nějak vidět a já ho tak zbožňuji!! Krásná barva, cathleen, nádhera a to je super marmeládka, pikantní, tu já mám moc ráda a rybízovou, ale dělám ze všeho, co mi příjde pod ruku. Bohužel, letos třešně jsem měla jen tak na ochutnání, pak zhnily tím deštěm, co máme v Petřvaldě, meruňky jsem měla štěstí za 26 kč, tak by byly zavařené, ostružiny v Albertu 15 dkg za lidových 59 kč, no, nekupte to, co? Tobě ovšem patří plus
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 2 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 3 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 53 minutami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 1 hodinou
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 3 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 3 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 3 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rakytníkový sirup recept rakytníková šťáva recepty angreštová štáva za studena výroba rakytníkového sirupu recept na džem z angreštu rakytníkový sirup vyroba rakytník recepty džem z angrestu recept jak zpracovat rakytník rakytníková šťáva výroba rakytníková šťáva recept vyroba marmelad recepty recept na rakytníkový sirup angrešová marmeláda jak uvařit kukuřici džem z josty za studena jak zpracovat jostu marmeláda z ringlí agreštová marmeláda recepty na zpracování angreštu
Suroviny: angrešt, cukr, želírovací přípravek
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
29 názorů