Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda má své zastánce i odpůrce. Přítomnost drobných semínek někomu vadí, ale k angreštu prostě patří. Marmeláda z angreštu je pikantní a výborná na palačinky, k lívancům i na chléb s máslem.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

14. 7. 2009 15:50

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 967 kJ / 470 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy90,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdo se snaží před vařením angrešt zbavit většiny zrníček, ale my to máme moc rádi takhle.

Marmeláda je hezky tuhá a pikantní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jan

21. 7. 2016 16:36

Renata : Není třeba dávat pektogel nebo jiná svinstva, angrešt obsahuje toho dost. Angrešt rozvařím i se slupkami a pak přes síto pasíruji.Je mnohem lepší než mít mezi zuby zrníčka. A pak společně s cukem vařím do poloviční dávky... Plní tím i linecké.

Renata

2. 7. 2016 20:39

tuhle marmeládu miluji :yes: mamka ji dělala když jsem byla malá a já ji teď konečně udělám dětem :-):-)
miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou <3

Jobe

24. 7. 2012 07:53

Sklidil jsem lehce přezrálý červený angreš a nevěděl, co s ním. Včera jsem našel tenhle recept a večer jsem se ženou udělal marmeládu. Angrešt jsem v robotu rozsekal jen nahrubo,aby tam byly velké kousky šlupiček. A výsledek? Nesmírná bašta!!!Takže chválím za skvělý tip. Tenhle recept se patrně do naší kuchyně zapíše zlatým písmem, včerejší zavařování tak bude hodno každoročního následování. Sebranou pěnu jsme si dnes mazali k snídani na vánočku a pěli jsme ódy na radost. Takže děkujeme. ;-):yes::-K

cathleen cathleen

26. 7. 2010 09:34

Leni, tak jdu pozdě, angrešt už není....ale v době tvého dotazu jsme byli na delší dovolené a pak mi nešel počítač.
Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku;-)

lenizlata

7. 7. 2010 20:30

Cathlen prosím o radu ještě jsem marmošku nedělala:-8jak dlouho mám angrešt vařit s cukrem?a kolik tohu cukru aželírovacího přípravku?moc děkuji už se těším až dětičkám připravím tuto pochoutku:-K

Iriska Iriska

16. 7. 2009 15:56

A k tomu čerstvý chleba s máslem, to musí být pochoutka:-! Já bych si to dala. Bodík :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 7. 2009 16:50

Nic nemaž, je to nádhera!:-O

suzanna

14. 7. 2009 16:36

no to je ale uroda:-O:yes:

cathleen cathleen

14. 7. 2009 16:33

....ještě jedna fotečka, pak ji třeba smažu. Tady ještě nebyl úplně vybarvený:yes:

suzanna

14. 7. 2009 16:28

moc pekne receptiky:yes: jako "cerveny angrest" znam jenom jostu, ale to je kombinace cerneho rybizu a angrestu. ze existuje vylozene angrest, ktery ma cervenou barvu, jsem opravdu netusila. Diky za zajimave info:yes: Jooo holt clovek se porad uci;-)

cathleen cathleen

14. 7. 2009 16:20

Mrkni, tady u receptu ho mám pár bobulí....http://www.toprecepty.cz/recept/5946-angrestovy-dz...

suzanna

14. 7. 2009 16:18

Paaani, ja nestiham zirat:-O teprve diky topreceptum jsem se dovedela, ze existuje i cerveny angrest:-O My doma meli vzdycky jen ten zeleno-zluty, tak koukam jak blazen, kde se u receptu vzala ta krasna vinova barva. Tak zadam angrest do vyhledavace a ejhle...ono je vic druhu:-8
Jinak marmelada super:yes:

cathleen cathleen

14. 7. 2009 16:17

:-ONám spousta třešní shnila, protože to nikdo nechtěl a angrešt jsem MUSELA zpracovat, aby muž nebrčel, že on pěstuje a pak se to zkazí. Byla ho velká převaha červeného, proto ta barvička. A máme z něj trochu marmošky a hodně džusu.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 7. 2009 16:08

No, s tím angreštem:-(, taky ho není nějak vidět a já ho tak zbožňuji:-p!! Krásná barva, cathleen, nádhera a to je super marmeládka, pikantní, tu já mám moc ráda a rybízovou, ale dělám ze všeho, co mi příjde pod ruku. Bohužel, letos třešně jsem měla jen tak na ochutnání, pak zhnily tím deštěm, co máme v Petřvaldě, meruňky jsem měla štěstí za 26 kč, tak by byly zavařené, ostružiny v Albertu 15 dkg za lidových 59 kč, no, nekupte to, co?:-O:-// Tobě ovšem patří plus;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rakytníkový sirup recept rakytníková šťáva recepty angreštová štáva za studena výroba rakytníkového sirupu recept na džem z angreštu rakytníkový sirup vyroba rakytník recepty džem z angrestu recept jak zpracovat rakytník rakytníková šťáva výroba rakytníková šťáva recept vyroba marmelad recepty recept na rakytníkový sirup angrešová marmeláda jak uvařit kukuřici džem z josty za studena jak zpracovat jostu marmeláda z ringlí agreštová marmeláda recepty na zpracování angreštu

Suroviny: angrešt, cukr, želírovací přípravek

TopRecepty.cz

Angreštová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4856