Velikonoční šoldra
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku. Název zůstal, suroviny se lety změnily jen nepatrně.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 29 463 kJ / 7 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 212,10 g |
Tuky | 331,84 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 7,84 g |
Sůl | 18,75 g |
Sacharidy | 783,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept jsem asi před 10 léty dostala od kolegyně v práci a od té doby jsem si jej upravovala tak, aby mi vyhovoval.
Těsto se může dělat i v pekárně, ale v tom případě se určitě musí snížit množství droždí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2024 08:38
27. 3. 2024 08:28
26. 3. 2024 20:20
9. 4. 2021 11:09
8. 4. 2021 16:46
8. 4. 2021 16:43
Peču ji pouze na Velikonoce a snad proto vždy bádám, jak dosáhnout nejlepšího výsledku. Proto se zde ptám, jak zařídit, aby se šoldra co nejméně nebo vůbec drolila. Moc děkuju za rady.
3. 4. 2021 12:05
16. 3. 2016 14:46
31. 3. 2013 18:57
31. 3. 2013 00:44
26. 3. 2013 20:21
26. 3. 2013 20:04
Do těsta na šoldru balím moravské klobásky, případně jiné, domácí.
Je to dobré pohoštění pro koledníky, i chutná svačina nebo večeře obzvláště pro muže.senbja@seznam.cz
6. 4. 2012 19:41
6. 4. 2012 19:31
Takže díky za recept
14. 9. 2010 16:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 48 minutami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Právě bylo uvařeno:
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 1 hodinou
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 2 hodinami
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 4 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 11 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 14 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 14 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 15 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: velikonoční soudra soudra šoudra recept recepty šoudra velikonočni recepty šouldra velikonoční šoudry těsto na šoldru velikoniční šoudra šoudry zajímavé velikonoční recepty šouldry souldry recept těsto na soudry vynikající šoldra recept šoudra souldra recept szoldra šoudra s uzenym maso těsto na šouldry
Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, sůl, cukr, olej, maso uzené, tuk 100%, kabanos, klobása zapékací, maso uzené, tuk, mouka
Velikonoční šoldra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71N1
21 názorů